Samosklopive gajbice za voće i povrće

Za razliku od nekadašnjih vremena kada to nije bio slučaj, danas, po pravilima Evropske Unije, hrana koja se proizvodi (voće i povrće), a zatim i izvozi mora biti pakovana isključivo u ambalaži koja je od kartona.

Upravo iz ovog razloga, samosklopive gajbice za voće i povrće predstavljaju proizvod koji je u poslednje vreme sve traženiji i popularniji na tržištu kartonskih kutija.

Koje su najbitnije karakteristike samosklopivih gajbica za voće i povrće?

  1. Ne zagađuju životnu sredinu – kutije od kartona su ekološki proizvod, zato što karton nema štetnih uticaja na životnu sredinu i ne zagađuje je.
  2. Mogućnost za reciklažu – ovu kutiju je veoma lako reciklirati, tako da Vam savetujemo da je posebno odvajate prilikom bacanja smeća.
  3. Izuzetno pristupačna cena – svakako jedan od razloga zbog kojih su ove gajbice toliko zastupljene.
  4. Lagane, a izuzetno čvrste.
  5. Moderan dizajn.
  6. Mogućnost brendiranja gajbica bojama koje su na vodenoj bazi i zdravstevno ispravne.
  7. Mogućnost impregniranja kartona vodenim lakom za veću otpornost od vlage.

Materijal izrade i tipovi samosklopivih gajbica za voće i povrće

U zavisnosti od toga gde ćete izvoziti voće i povrće koje će biti pakovano u njima, samosklopive gajbice za voće i povrće kod nas možete naći u čak 3 različita kvaliteta –  za Evropsko, Rusko i naše tržište.

Pored toga, ukoliko vam je ambalaža potrebna za neka zahtevnija tržišta, vršimo i impregniranje unutrašnjeg sloja premazom jer se na ovaj način štiti roba od urušavanja za vreme transporta kada je nivo vlažnosti povećan.

Ovo nije sve, kod nas u ponudi imate i mogućnost štampanja na kutijama i to u punom koloru sa mogućnošću lakiranja.

Za izradu ovog tipa gajbica koristi se petoslojna lepenka (Craft). Ovaj materijal je zaista čvrst, čak je i delimicno otporan na vlagu.

O nama

S.Z.R. Pan-Pak Lučani je osnovana 28.08. 1997. Kao samostalna zanatska radnja sa sedištem u selo Dljinu.

Od 09.07.2019. godine firma nastavlja delatnost kao preduzeće PAN-PAK FMP GROUP D.O.O. Osnovna delatnost firme je proizvodnja kartonske ambalaže od valovite lepenke.

Za ovih 25 godine koliko postojimo trudili smo se da se kvalitetom i konkuretnom cenom nametnemo kupcima, kao i pored oštre konkurencije, što najbolje govore i godine našeg postojanja i lista zadovljnih klijenata.

Koje su prednosti samosklopivih gajbica za voće i povrće u odnosu na drvene gajbice?

Pre pojave kartonskih gajbica, koristile su se drvene gajbice. Drvene gajbice su nam svima dobro poznate, međutim moramo reći da kartonske kutije itekako imaju veliki broj prednosti u odnosu na njih.

Pre svega, inače to je i glavni razlog zašto ih je EU uvela njihovo obavezno koriščnje umesto drvenih, one su ekološki proizvod, tačnije ne zagađuju životnu sredinu i lako ih je reciklirati.

Karton je mnogo lakši od drveta, pa je tako i dosta pojednostavljeno i olakšano njihovo prenošenje.

Drvene gajbice sadrže metal, što može dovesti do lošeg uticaja na hranu, takođe ekseri koji se nalaze u njima itekako mogu izazvati povredu onog ko rukuje s njima – kod  samosklopivih gajbica za voće i povrće to nije slučaj, nema metala niti eksera.

Iako su ukusi različiti, generalno su mišljenja da i vizuelno, kartonske gajbice izgledaju mnogo lepše i modernije od drvenih.

Česta pitanja

Naravno, uvek je za Vas tu i naše osoblje, koje će Vam dati odgovor na sva Vaša pitanja i nedoumice i ako je potrebno, na osnovu svog dugogodišnjeg iskustva preporučiti Vam ono što će u najvećoj meri odgovoriti potrebama Vašeg poslovanja.

U kojim dimenzijama su kartonske gajbice?

Ako je u pitanju veća količina, možemo izraditi gajbu po željenim dimenzijama. Standardne dimenzije su prilagođene dimenzijski tako da se uklapanju na euro palete, i uglavnom su to dimenzije osnove 600×400, 500×300, 400×300 sa visinama gajbice 80,100,120,150, 180mm

Koje su minimalne količine?

Količine zavise od modela gajbice, kvaliteta, namene. Najslabije kvalitete radimo u tirazima 500+ komada dok za bolje izvozne kvalitete je neophodno poručiti veću kolicinu zbog materijala koji specijalno uvozimo za ove namene.

Da li vršite prevoz robe do kupca?

Da, vršimo uslugu prevoza našim vozilima za veće porudžbine. U voznom parku imamo maxi kombi sa prikolicom i kamion. Roba se isporučuje na paletama vezana i ustrečovana. Manje pošiljke šaljemo brzom poštom.

Da li vršite uslugu štampanja kutija?

Da, štampu radimo na minimalne tiraže od 1000-2000 komada po dimenziji u  zavisnosti od složenosti štampe. Možemo raditi do 4 boje u jednom prolazu.

Pan – Pak fmp group,
Selo Dljin bb, 32240 Lučani

KONTAKT:
+381 60 011 0051
PIB 111539165
MB 21498815