Kartonske ploče od talasastog papira

Kartonske ploče od talasastog papira su još jedan, veoma tražen proizvod iz našeg asortimana. Ovakve kartonske ploče u stvari predstavljaju ambalažni materijal. Izrađene su od nekoliko papirnih slojeva, a između svakog od njih je talasasto oblikovan papir.

Gde se primenjuju kartonske ploče?

Imaju zaista široko polje primene, pre svega u različitim granama industrije. Konkretno možete ga koristiti za zaštitu proizvoda prilikom transporta ili skladištenja, za različita pakovanja, a prilikom građevinskih radova različite vrste svoju primenu nalazi u zaštiti podova, parketa ili drugih osetljiih površina.

Tipovi kartona

U zavisnosti od broja slojeva kartonske ploče možemo podeliti na:

 • Dvoslojni talasasti karton
 • Troslojni talasasti karton
 • Petoslojni talasasti karton

Takođe, troslojni karton izrađujemo u 3 potpuno različite kombinacije:

 • Mikroval – E talas (debljina cca 1mm)
 • C talas – Krupan talas (debljina cca 5mm)
 • B talas – Sitan talas (debljina cca 3mm)

Petoslojni karton može po Vašoj želji i potrebi biti u dve kombinacije:

 • BC Talas ( B+C talas)
 • EC Talas ( E+C talas)

U kojim dimenzijama izradjujemo kartonske ploče?

Trudimo se da svakom kupcu maksimalno izađemo u susret, tako da kod nas možete poručiti upravo onakve ploče kakve su Vama potrebne, u apsolutno svim dimenzijama i različitim verzijama. Debljinu i čvrstinu kartonskih ploča takođe Vi birate. Postoji mogućnost bigovanja kartona.

Poštujemo Vaše vreme, tako da uvek težimo da isporučujemo narudžbinu na dogovorenu adresu u najkraćem mogućem roku.

O nama

S.Z.R. Pan-Pak Lučani je osnovana 28.08. 1997. Kao samostalna zanatska radnja sa sedištem u selo Dljinu.

Od 09.07.2019. godine firma nastavlja delatnost kao preduzeće PAN-PAK FMP GROUP D.O.O. Osnovna delatnost firme je proizvodnja kartonske ambalaže od valovite lepenke.

Za ovih 25 godine koliko postojimo trudili smo se da se kvalitetom i konkuretnom cenom nametnemo kupcima, kao i pored oštre konkurencije, što najbolje govore i godine našeg postojanja i lista zadovljnih klijenata.

Karakteristike kartonskih ploča od talasastog papira

 • Pakovanja od valovitog kartona krasi izuzetna čvrstoća
 • Ovakva pakovanja su otornija na savijanje, a samim tim i na kidanje ili pucanje
 • Lakoća valovitog kartona je od velikog značaja, pogotovu prilikom transporta (lakši materijal – jeftiniji troškovi transporta)
 • Takođe, ambalaža od talasastog papira ne zauzima puno prostora, tako da bez obzira da li se koristi za transport proizvoda ili u druge svrhe pakovanja, kompanije mogu da uštede značajnu količinu prostora odlučujući za pakovanje od valovitog materijala
 • Ekološki su i nemaju negativnih uticaja na spoljašnju sredinu i veoma su pogodni za reciklažu. Treba dodati da se za njiovu proizvodnju utroši veoma mala količina energije
 • Valoviti karton je veoma jednostavan za štampanje i podržava mnogo različitih metoda štampanja
Česta pitanja

Naravno, uvek je za Vas tu i naše osoblje, koje će Vam dati odgovor na sva Vaša pitanja i nedoumice i ako je potrebno, na osnovu svog dugogodišnjeg iskustva preporučiti Vam ono što će u najvećoj meri odgovoriti potrebama Vašeg poslovanja.

Koja je minimalna količina za poručivanje?

Za poručivanje materijala po meri, minimalna količina je između 1000-2000m2 u zavisnosti od traženog kvaliteta i odabira proizvodjača kartona. Za manje tiraže uvek na stanju imamo veće formate koji se mogu iseći na tražene mere, s tim da se u tom procesu javlja i otpadak što povećava cenu proizvoda.

Koji kvalitet papira postoji za ploče?

Pored standardnih papira Test liner i Kraft belih i braon boje takođe postoje i papiri sa povećanom gramaturom čime se postize veća čvrstoca i karakteristike ploče. Postoje razlicite varijacije papira koje se mogu ugrađivati i to se svrstava u specijalne zahteve koje mora pratiti i odgovarajuća poručena količina.

Koliki je rok izrade?

Poštujemo Vaše vreme, tako da uvek težimo da isporučujemo narudžbinu na dogovorenu adresu u najkraćem mogućem roku.

Da li vršite prevoz robe do kupca?

Da, vršimo uslugu prevoza našim vozilima za veće porudžbine. U voznom parku imamo maxi kombi sa prikolicom i kamion. Roba se isporučuje na paletama vezana i ustrečovana. Manje pošiljke šaljemo brzom poštom.

Pan – Pak fmp group,
Selo Dljin bb, 32240 Lučani

PIB 111539165
MB 21498815