Transportne kartonske kutije

Transportne kartonske kutije, iako po svojoj strukturi veoma jednostavne, predstavljaju izuzetno praktičnu stvar i slobodno možemo reći da su neophodne svakom domaćinstvu ili poslovnom prostoru.

Uvek ih je dobro imati, čak iako nam nisu potrebne trenutno jer će nam gotovo izvesno zatrebati u određenom momentu.

Najbitnije karakteristike transportnih kartonskih kutija

  • Kvalitetna transportna kutija treba da obezbedi robu ili predmete u njoj od određenih mogućih oštećenja u transportu
  • Pored toga što je štiti od fizičkih oštećenja, trebalo bi da je zaštiti i od potencijalnijh atmosferskih uticaja
  • Pruža mogućnost jednostavnije i sigurnije manipulacije robom / predmetima koji su u njoj
  • Veoma je laka, a istovremeno i izuzetno stabilna, što omogućava pakovanje i skladištenje različitih proizvoda
  • Ne zagađuje okolinu i pogodna je za reciklažu

Kada se koriste transportne kartonske kutije?

Kao što im samo ime kaže, osnovna namena ovih kutija jeste transport raznih vrsta. Ovde možemo da istaknemo selidbe. Kutije možda nisu prva asocijacija kada se pomene selidba, ali će je svakako olakšati u ogromnoj meri. U njih možete smestiti zaista dosta stvari, a pritom su lagane. Pored toga veoma su jeftine, tako da ne morate previše da brinete ako se oštete. U određenoj meri štitite Vaše predmete od oštećenja ili prljanja prilikom selidbe.

U najvećem broju slučajeva ove kartonske kutije se koriste za  zbirno pakovanje određene robe prilikom isporuka u trgovinama.

Ne zaboravimo da pomenemo i to da svoju namenu ove kutije imaju i u skladištenju garderobe ili sličnih stvari, a mogu da posluže i  kao svojevrsna ostava za razne predmete u Vašem domu, poslu, garaži. Praktične su, jer omogućavaju da prikupite stvari na jedno mesto i time oslobodite određeni prostor. Još jedna pozitivna stvar kod kutija i skladištenja je to što ih lako možete prenositi sa jednog mesta na drugo.

Dimenzije, boje i materijali od kojih proizvodimo transportne kartonske kutije

Pristupanje svakom kupcu individualno je samo jedan od razloga zašto se izdvajamo na tržištu od konkurencije. Dakle, Vaše je da nam opišete kakvu kutiju želite i za koju namenu ćete je koristiti, a mi ćemo baš takvu da Vam izradimo. To nije sve, čak možete i da nam dostavite tehnički crtež željene kutije i istu ćete u najkraćem roku i dobiti.

Na kutijama je moguća štampa do 4 boje flexo tehnikom. Za najzahtevnije kupce možemo ponuditi i kasiranu ambalažu u punom koloru do formata B1. Možemo i da dodamo rukohvate ili rupice za ventilaciju, ukoliko želite. Kada su u pitanju dimenzije kutije, slobodno možemo reći da smo u mogućnosti proizvesti kutije bilo kojih dimenzija, na Vama je samo definesete željene mere.

U ponudi su kutije koje se prave od 5 različitih materijala, i to od:

  • Mikrovala
  • Troslojne lepenke
  • Petoslojne lepenke
  • Hromo kartona
  • Kasiranog kartona
O nama

S.Z.R. Pan-Pak Lučani je osnovana 28.08. 1997. Kao samostalna zanatska radnja sa sedištem u selo Dljinu.

Od 09.07.2019. godine firma nastavlja delatnost kao preduzeće PAN-PAK FMP GROUP D.O.O. Osnovna delatnost firme je proizvodnja kartonske ambalaže od valovite lepenke.

Za ovih 25 godine koliko postojimo trudili smo se da se kvalitetom i konkuretnom cenom nametnemo kupcima, kao i pored oštre konkurencije, što najbolje govore i godine našeg postojanja i lista zadovljnih klijenata.

Istorijske činjenice o kutijama

Potreba transportnih i kartonskih kutija generalno je poznata još od davnina. Prvi zvanični trag prema kome se pominju zabeležen je 1817. u Engleskoj. Te prve kutije bile su od običnog kartona, a kutije poput današnjh (valovite) u upotrebi su od 1871. godine i izradjivale su se od valovitog papira.

Posle 1895. kutije počinju da se proizvode i van Engleske, tačnije u Americi, a kasnije i po ostalim delovima sveta.

Zanimljivo je pomenuti da je preteča transportnih kutija bio drveni sanduk koji nije bio ni upola jednostavan za korišćenje kao kutija jer je bio mnogo većeg gabarita i težine, a naravno i cene.

Česta pitanja

Naravno, uvek je za Vas tu i naše osoblje, koje će Vam dati odgovor na sva Vaša pitanja i nedoumice i ako je potrebno, na osnovu svog dugogodišnjeg iskustva preporučiti Vam ono što će u najvećoj meri odgovoriti potrebama Vašeg poslovanja.

Kako da odredim dimenzije kutije?

Da bi Vaš proizvod bio savršeno upakovan i zaštićen, pri naručivanju amabalaže posebno treba voditi računa da dimenzije budu precizno izmerene tako da proizvod idealno staje u kutiju, bez suvišnog prostora unutra, ni da bude pretesno. Takođe je bitno naglasiti da li su tražene dimenzije unutranje dimenzije kutije ili spoljne, jer u zavisnosti od debljine lepenke razlika je +-10mm sto je vrlo važno.

Kolika je nosivost kutija?

Za određivanje nosivosti kutije neophodno je uzeti dosta faktora koji uticu na odabir odgovarajućeg kvaliteta kartona kako bi ispunili zahteve kvaliteta po najpovoljnijoj ceni. Sagledavajući Vaše potrebe i zahvaljujuci našem višedecenijskom iskustvu, zajednički ćemo brzo doći do savršenog pakovanja za Vaš proizvod.

Koja je minimalna količina za poručivanje?

Minimalna količina za poručivanje zavisi od same kvadrature kutije. Za količine ispod 500m2 kutije radimo iz sirovih formata što rezultuje otpadak pri izradi i samim tim utiče na kranju cenu proizvoda. Minimalan tiraž u ovom slučaju je 100 komada.

Koliki je rok izrade?

Količine ispod 500m2 radimo od materijala na stanju, samim tim rok može biti dosta kratak, u svega nekoliko dana. Za veće količine rok izrade je oko 20 radnih dana od momenta porudžbine.

Pan – Pak fmp group,
Selo Dljin bb, 32240 Lučani

PIB 111539165
MB 21498815