Štancane kartonske kutije

Posle transportne, štancana kartonska kutija je drugi najtraženiji i najprodavaniji tip kartonske kutije iz naše ponude.

Ova kutija je sama po sebi specifična i gotovo da nema oblasti u industriji u kojoj se ne koristi.

Štancana ambalaža skica

Koje su najbitnije karakteristike štancanih kartonskih kutija?

Najbitnije karakteristike štancanih kartonskih kutija su:

  • Unikatnost i fleksibilnost – veoma lako se izrađuje mimo standardnih dimenzija, odnosno po želji kupaca
  • Zaštita životne sredine – kutije od kartona su ekološki proizvod, zato što karton nema štetnih uticaja na životnu sredinu i ne zagađuje je
  • Mogućnost za reciklažu – ovu kutiju je veoma lako reciklirati, tako da vam savetujemo da je posebno odvajate prilikom bacanja smeća
  • Koristi se u industriji
  • Lake, a istovremeno i dovoljno čvrste

Dimenzije, boje i materijali od kojih proizvodimo štancane kartonske kutije

Pored toga što štancane kartonske kutije izrađujemo u standardnim dimenzijama, u želji da se prilagodimo našim kupcima i da u potpunosti odgovorimo njihovim zahtevima, ovaj tip ambalaže pravimo u svim oblicima i dimenzijama. Vaš jedini zadatak je da nam pošaljete tehnički crtež željene kutije, a naše je sve ostalo – na osnovu crteža mi ćemo pristupiti izradi alata, a nakon toga i samoj proizvodnji kutija.

Vreme je novac, a mi ne želimo da naši klijenti gube ni jedno ni drugo, pa možete biti sigurni da će u najkrećem mogućem roku na Vašu adresu biti isporučene kutije po Vašoj zamisli i Vašem zahtevu.

Za izradu štancane kartonske kutije koristimo:

  • Zaklopnu štancnu Rambolini Imperial B3 i B0 formata
  • Rolštacnu za velike formate
  • Rotacionu mašinu za velike serije koja može da obavlja štampe u punom koloru na samim kutijama ili 4 boje
O nama

S.Z.R. Pan-Pak Lučani je osnovana 28.08. 1997. Kao samostalna zanatska radnja sa sedištem u selo Dljinu.

Od 09.07.2019. godine firma nastavlja delatnost kao preduzeće PAN-PAK FMP GROUP D.O.O. Osnovna delatnost firme je proizvodnja kartonske ambalaže od valovite lepenke.

Za ovih 25 godine koliko postojimo trudili smo se da se kvalitetom i konkuretnom cenom nametnemo kupcima, kao i pored oštre konkurencije, što najbolje govore i godine našeg postojanja i lista zadovljnih klijenata.

Da li ste znali?

Najveći proizvođač kartonskih kutija u svetu je Velika Britanija. Verovali ili ne, ona proizvede čak 5 milijardi kartonskih kutija godišnje. To znači da svaki stanovnik u Velikoj Britaniji godišnje upotrebi ili potroši čak 83 kutija. Iako Vam deluje da je ovo zaista ogromna količina kartona, njena proizvodnja se iz godine u godinu samo povećava i to nekih 4 procenata na nivou celog sveta.

Inače u Americi, ubedljivo največi potrošač kutija je poljoprivredna industrija koja potroši polovinu ukupno proizvedenih kutija. Kutije u ovoj grani industrije se koriste i za pakovanje hrane na farmama kao i za pakovanje prehrambene robe u lancima supermarketa širom zemlje.

Česta pitanja

Naravno, uvek je za Vas tu i naše osoblje, koje će Vam dati odgovor na sva Vaša pitanja i nedoumice i ako je potrebno, na osnovu svog dugogodišnjeg iskustva preporučiti Vam ono što će u najvećoj meri odgovoriti potrebama Vašeg poslovanja.

Koja je minimalna količina za poručivanje?

U zavisnosti od modela, minimalna količina je 500 komada. Ako se dodatno štampa kutija, minimalan tiraž je 1000-2000 komada.

Da li je moguće izraditi uzorak pre izrade?

Da, pre svake izrade alata izrađuje se probni uzorak kako bi se uverili da je tehnički crtež kutije dobar. Taj uzorak se na zahtev može dostaviti klijentu na verifikaciju.

Da li vršite prevoz robe do kupca?

Da, vršimo uslugu prevoza našim vozilima za veće porudžbine. U voznom parku imamo maxi kombi sa prikolicom i kamion. Roba se isporučuje na paletama vezana i ustrečovana. Manje pošiljke šaljemo brzom poštom.

Da li vršite uslugu štampanja kutija?

Da, štampu radimo na minimalne tiraže od 1000-2000 komada po dimenziji u  zavisnosti od složenosti štampe. Možemo raditi do 4 boje u jednom prolazu.

PREUZMITE NAŠ KATALOG

U situaciji u kojoj ne želite standardne dimenzije, a opet niste sigurni kakvu biste tačno kutiju hteli, preporučujemo Vam da pogledate zvaničan FEFCO katalog. On poseduje zaista veliki izbor i nema sumnje da ćete tu naći odgovarajuću ambalažu ili da ćete barem dobiti ideju za izged i oblik kutije.

Pan – Pak fmp group,
Selo Dljin bb, 32240 Lučani

PIB 111539165
MB 21498815